tag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post6273486399651030614..comments2023-09-30T14:38:13.774+02:00Comments on Goda vinare: 2006 Gigondas Pierre AiguilleMr Jhttp://www.blogger.com/profile/07711592937117924686noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post-53243050385311267422009-09-07T10:31:43.238+02:002009-09-07T10:31:43.238+02:00Ja, det stämmer tydligen att viner från Gigondas g...Ja, det stämmer tydligen att viner från Gigondas görs på annan druvsammansättning än den stipulerade. Vad gäller sandsenap så är det tråkigt att konstatera att du har rätt och att man kan nypa de späda bladen några dagar på försommaren innan de förvandlas till veritabla buskar.Mr Jhttps://www.blogger.com/profile/07711592937117924686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post-79536600817368082982009-09-06T20:26:04.703+02:002009-09-06T20:26:04.703+02:00Gigondas är oftast en väldigt trevlig bekantskap ä...Gigondas är oftast en väldigt trevlig bekantskap även om den tillåtna druvsammansättningen kan vara knepig att få grepp på. :-)<br />Senapskålen ska skördas tidigt, precis som nässlor, för att inte bli besk.Kayakerhttps://www.blogger.com/profile/14620607873855611941noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post-65611785189634897532009-08-30T21:58:13.406+02:002009-08-30T21:58:13.406+02:00Jotack, surdegen funkar finfint. Kan rekommenderas...Jotack, surdegen funkar finfint. Kan rekommenderas. Det tar några gånger innan man får in snitsen. Tack för tipsen vad gäller Gigondas.Mr Jhttps://www.blogger.com/profile/07711592937117924686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post-47450426608376914112009-08-30T21:56:47.265+02:002009-08-30T21:56:47.265+02:00Jag hittade följande på INAO:s hemsida. Om det nu ...Jag hittade följande på INAO:s hemsida. Om det nu inte stämmer så ger jag upp försöken att förstå fransk vinlagstiftning.<br /><br />- Grenache (N) in the maximum proportion of 80% of vine plots producing these wines;<br /><br />- Syrah (N) and Mourvedre (N), together or separately, the minimum proportion of 15% of vine plots producing these wines;<br /><br />- All other varieties qualifying for the appellation d'origine contrôlée "Côtes du Rhône" under existing regulations, with the exception of Carignan, the overall proportion exceeding 10% of vine plots producing these wines;Mr Jhttps://www.blogger.com/profile/07711592937117924686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post-21339338039707323552009-08-30T21:56:24.704+02:002009-08-30T21:56:24.704+02:00Kul och givande läsning, surdegsinköpet hur funkar...Kul och givande läsning, surdegsinköpet hur funkar det? Gigondas gillar jag också, och ännu inte lika hajpat som chneufdu-pape :). Prova gärna Saint Cosme (Valbelle eller Hominis Fides, som tyvärr stuckit iväg i pris), eller nu i september kommer Domaine Brusset - också en bra producent, och en bra årgång enligt expertisen ...<br />Drack Valbelle 2006 i våras: http://birkomvin.blogspot.com/2009/04/vinprovning-i-sofo-som-man-sa-som-man.htmlBirkhttps://www.blogger.com/profile/01236965278524858671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post-57148338622921917092009-08-30T21:32:31.170+02:002009-08-30T21:32:31.170+02:00Trevlig läsning om Gigondas. Jag har en del flasko...Trevlig läsning om Gigondas. Jag har en del flaskor från Santa Duc och Saint Cosme som jag har stora förväntningar på, men som jag inte kommit mig för att prova ännu. <br /><br />Jag blir lite förvånad när jag läser om tillåten druvsammansättning i Gigondas. Ingen av de Grenachebaserade prestigecuvéerna från Saint Cosme, som säljs som Gigondas, innehåller mindre än 90% Grenache. Måste undersökas närmare.Björnhttps://www.blogger.com/profile/11223977102678906968noreply@blogger.com