tag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post6819196590707568152..comments2023-09-30T14:38:13.774+02:00Comments on Goda vinare: Chateau Hourtin-Ducasse 2006 vs Chateau Cissac 2006Mr Jhttp://www.blogger.com/profile/07711592937117924686noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post-30726491904928599932016-10-29T20:34:58.889+02:002016-10-29T20:34:58.889+02:00Chateau Hourtin Ducasse 2006 är helt OK som matvin...Chateau Hourtin Ducasse 2006 är helt OK som matvin till mustiga kötträtter. Drack den efter 2 h luftning till Per Morbergs recept på Oxrullader, vilket funkade utmärkt. Men servera inte vinet utan mat därtill. No No...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post-51489902251145921202009-02-14T21:59:00.000+01:002009-02-14T21:59:00.000+01:00Jag lovar, det är värt besväret. Särskilt i o5 som...Jag lovar, det är värt besväret. Särskilt i o5 som jag tyckte var en utmärkt cissac!Niklas Jörgensenhttps://www.blogger.com/profile/15043963546839246434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post-59060433186355518552009-02-14T17:52:00.000+01:002009-02-14T17:52:00.000+01:00Har också provat 05:an. Den var bättre än 06:an me...Har också provat 05:an. Den var bättre än 06:an men övertygade heller inte riktigt. Ska ta dig på orden och prova att gömma ett par i källaren.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post-43890231032456424982009-02-14T16:39:00.000+01:002009-02-14T16:39:00.000+01:00Det låter hoppingivande. Jag köpte två -05:or häro...Det låter hoppingivande. Jag köpte två -05:or häromsistens i en stressad situation på flygplatsen. Provning inom en snar framtid tänkte jag, men det kanske får anstå i några år.Mr Jhttps://www.blogger.com/profile/07711592937117924686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8529344925964931560.post-20787667389401393612009-02-14T14:57:00.000+01:002009-02-14T14:57:00.000+01:00Cissac är ett av Bordeaux's mest svårbedömda viner...Cissac är ett av Bordeaux's mest svårbedömda viner. Traditionellt så det förslår och ofta krävs 7-8 år innan det ens börjar visa upp något charmigt. Klarar ofta av 15 års lagring vilket får anses ovanligt för viner på den här nivån. <BR/><BR/>Det blir aldrig elegant men en skön Bordeaux är det. Normalt utgår jag från devisen att om det inte är gott idag är det inte gott om 10 år. Men så finns undantagen som bekräftar regeln och det här slottet är ett av dem...<BR/><BR/>Ge det en chans; lagra två flaskor några år (minst fem) och jag misstänker starkt du kommer ändra åsikt!Niklas Jörgensenhttps://www.blogger.com/profile/15043963546839246434noreply@blogger.com