fredag 20 februari 2009
Tenuta di Nozzole "La Forra" Chianti Classico Riserva 2004
Dagens aktiviteter gör att matlagningen blir lidande. En hämtpizza blir lösningen. Till detta serveras en Chianti från det utmärkta 2004. Just denna inhandlades i enoteket i Greve förra sommaren. Köpet var på rekommendation av Mr T, som är stammis på ett agriturismo i närheten.
Tenuta di Nozzole är en av egendomarna som far och son Folonari driver, huvudsakligen runtom i Toscana. Nozzole är en egendom med 70 hektar vinodlingar. Man producerar Chianti Classico, supertoscanaren Il Pareto och det vita Le Bruniche (Chardonnay)
Den utmärkta hemsidan beskriver utförligt de olika egendomarna och ger också en på sol och värme svältfödd person lite inspiration.
La Forra är 90 procent Sangiovese som lagras i 14-16 månader i till hälften franska fat. Det är en ung, fruktig och ursprungstypisk Chianti som avnjuts denna kväll. Smaken är medelfyllig, ganska kärv och med en eldig avslutning. Det kommer att utvecklas med något eller några år till på rygg. Till dagens uppgift sitter det alldeles utmärkt och vinet är ett bra exempel på en traditionell Chianti från ett fantastiskt bra år.
Varunummer: Finns ej på SB
Pris: 19 euro
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar