måndag 16 juli 2012

2010 Chablis Premier Cru Beauroy Jean Marc Brocard

Det är svårt att runda Domaine Jean Marc Brocard när man letar efter Chablis på systembolaget. De flaskor som jag provat har förvisso varit goda, men de har inte väckt hamstringsinstinkten hos mig.

Som konsument gäller det att ha koll på flera växtplatser runt om i Chablis. Om växtplaterna ligger som ekrar runt centralorten Chablis ligger Beauroy, som är en premier cru, ungefär vid klockan 10. Eller i den nordvästra delen om man så vill. 

Nu stod jag med en flaska i handen och tack vare informationsteknologins landvinningar övertygas jag efter en sökning om att lägga ned denna Chablis i inköpskorgen.

Doften är finstämd och god med gråpäron, syrliga höstäpplen, citrus, flinta och en aning vanilj. Smaken är mer generös med päron, gula äpplen, en skvätt citron som gör sig alltmer påmind under kvällen och stenig mineral. Kruttorrt är ordet och eftersmaken sitter i ett bra tag. Finstämda och eleganta viner som detta brukar vinna i längden. Mycket riktigt, till maten och när solen tittar fram mellan regnskurarna är det en vinnare. Det är riktigt gott och väl värt att prova.

Med tanke på att jag numera har en mörk källare som mycket väl skulle kunna utvecklas till att bli en vinkällare så är det nästan så att jag börjar överväga att lägga undan ett par flaskor för att se vad som händer med lite lagring.

Varunummer: 7125
Pris: 159 SEK

2 kommentarer:

Gunnar sa...

Välkommna tillbaka till bloggvärlden
Ni har varit saknade

Mr J sa...

Gunnar,

Tack för de värmande orden! Det gör det lite lättare att känna motivationen att fortsätta.