lördag 18 oktober 2014

2005 Chateau Vignelaure

Årgång 2005 av Chateau Vignelaure finns Systembolagets beställningssortiment. Det kan ju vara roligt att se vad som hänt sedan förra gången vi drack detta vin.  

Rejält mögliga och muggiga källardofter måste vädras ut först. Efter hand träder en stram doft fram med sirliga röda bär, plommon, körsbär och en aning kryddighet. En lätt rökig doftkomponent samt kakao och en del cederträ noterar jag också.

Röda bär, plommon och körsbär går igen i smaken som börjar nå viss mognad. Visst märks det att vinet uppfostrats på fat, men det är inte något som skymmer den goda frukten. I övrigt upplever jag att vinet är fullt vitalt och i det ligger nog också en förväntan om mer utveckling.

2005 Chateau Vignelaure är ett säkert kort som inte kommer göra bort sig vid middagsbordet. Men det kommer också bli en av dessa middagar som man i efterhand inte minns på annat sätt än att allt förflöt utan incidenter eller pinsamheter eftersom alla känsliga ämnen som tangerar sex, religion eller politik nogsamt undviks. Ett gott vin, men kanske lite för välkammat för min smak.

Varunummer: 85846
Pris: 199 SEK

Inga kommentarer: