lördag 5 september 2015

2012 Chambolle-Musigny Roux Père et fils

Vanligtvis brukar Bordeaux få bära hundhuvudet när det gäller inflaterade priser. Men vad skall man säga om priserna för röd Bourgogne? Inte är det roligt i alla fall. Ett byvin för 369 kronor är i alla fall ungefär vad inträdet till Côte de Nuits kostar. 

Doften är distinkt och komplex med rökighet, bastubänk, körsbär, röda bär, läder och diskreta fat.

Om jag skall vara artig är smaken ganska lätt i anslaget, men fyller ut allteftersom, och mest i eftersmaken. Om jag vore mer kritisk så är kroppen något för lätt. Smaken är påtagligt bärig och kryddig med körsbär och hallon. Fathanteringen är behaglig. Syrligheten är riktigt pigg och matkrävande. Det mest imponerande med detta vin är eftersmaken som både fyller ut och klingar av långsamt.

Visst är vinet riktigt gott och det finns definitivt utvecklingspotential, men det räcker inte hela vägen fram för att jag skall vilja lägga undan någon flaska. Till både pekinganka och saltimbocca är det lite för lätt för att riktigt kunna hävda sig. Hur mycket jag än vill tycka om vinet är priset väl tilltaget i förhållande till vad man får i flaskan.

Varunummer: 70717
Pris: 369 SEK

Inga kommentarer: