söndag 14 september 2014

2010 Malleolus Emilio Moro


För några veckor sedan drack vi en Ribera del Duero från Emilio Moro och det var ju ett gott vin, så jag tänkte även prova en variant till från procenten som av prislappen att döma torde vara mer påkostad i utförandet. Av baksidesetiketten framgår att vinet gjorts på hundra procent Tinto Fino, vilket är ett annat artistnamn för tempranillo, som lagrats "18 meses en barrica de roble francés".

Doften mättad av mörka, solmogna plommon och björnbär samt med ett påtagligt rostat inslag. Viss komplexitet finns med en aning mognadstoner, mineral och läder. Smaken är grandios med mörka plommon och björnbär med en avvägd dos med fat. Även i smaken finns ett rostat inslag. Smaken är avrundad och med en del karaktär. Skall jag beskriva vari denna karaktär består så ligger nog lyxig närmast till hands, eftersom det förmedlar ett intryck av att vara påkostat. Lite extra allt helt enkelt.

Lasagne på fredagskvällen var inte det mest passande att äta till detta vin, men jag lovar att det kommer vara formidabelt till en grillad entrecôte. 2010 Malleolus är ett mycket gott vin som absolut förtjänar att provas.

Varunummer: 75283
Pris: 298 SEK

Inga kommentarer: