söndag 21 september 2014

2012 Bourgogne Blanc Les Femelottes Chavy-Chouet

Förra helgen åt vi krabba och till dessa blötdjur drack vi en flaska vit bourgogne som jag hittade i kylen och som inte kommit till användning under någon av alla dessa varma kvällar som sommaren bjudit på. 

Doften är storleken större än vad jag vanligtvis möter i vit bourgogne i denna prisklass. Ren, distinkt och fyllig doft av söta och solmogna äpplen och päron med en citrustvist lovar gott. Därtill aningens möbelpolish och något blommigt som jag förknippar med liljekonvalj bidrar till att ge vinet viss komplexitet. 

Smaken är frisk och generös med saftiga och solmogna äpplen och päron.  Här finns också kraft och rondör men med finess. Den söta frukten och fylligheten i vinet fungerar utmärkt till skaldjuren. Som alltid går att önska sig något mer och i detta fall skulle det väl i sådana fall vara en aningens mer markerad syrlighet.

Tyvärr verkar alla flaskor ha gott åt på bolaget. Priset lär ha varit 149 kronor och det var inte något överpris. Detta var ett riktigt gott vin som jag kommer att hålla utkik efter i framtiden. 

Inga kommentarer: