tisdag 23 september 2008

Ingwe 2004

Dags att dra korken ur något förhoppningsvis njutbart. Kvällen till ära råkar det vara en sydafrikan vid namn Ingwe, merlotbaserat (56 procent, 34 procent cs och resten cf) vin som legat på franska fat i 18 månader. Antalet sydafrikaner som ligger i jordkällaren är för närvarande noll, kanske ett utslag av ogrundade fördomar. Färgen är hursomhelst mörkröd. Första sniffen ger ett rejält fatigt intryck, ackompanjerat av inte alltför mycket rök. Jag får associationer till Chateau Haut-Plantey 2004 som jag provade för några veckor sedan. Att man får franska vibbar är väl inte så konstigt med tanke på att vinet produceras av Alain Moueix, Smaken är kryddigt fruktig och det finns kännbara tanniner som ger med sig något över tid. Jag tycker att det passar väl till säsongens sista grillning. Hustrun är mindre imponerad, lovar mer än det kan hålla är en kommentar. Nåväl, en tredjedel sparas till morgondagen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Way to go! Kul att du är med i matchen.