torsdag 10 december 2009

2008 Dreissigacker Riesling


Vin är inte bara gott i kocken, utan även i maten. Införskaffandet av matlagningsvin är en utmärkt ursäkt att prova än fler viner. Dreissigacker Riesling plockades från hyllan utan någon som helst kunskap om vad det är för något. En snabb koll på nätet indikerar att Weingut Dreissigackers viner faller Jancis Robinson på läppen.

Doften är fantastiskt bra med tropisk frukt, päron åt piggelinhållet och ett uns av mineral. En knappt förnimbar doft av något oxiderat eller möjligtvis petrokemiskt kan uppfattas om man anstränger sig.

Smaken är bra. Torrt med söttropisk frukt som mango och citrus med lite päron också. Ett svagt oxiderat inslag som minner om det petrokemiska får en att fundera om vinet ändå inte kommit i kontakt med fat av något slag, trots motsatsen uppges av leverantören. Jag hade varit böjd att utfärda fyndvarning om det inte varit för de på tok för veka syrorna. Det gör att ett annars mycket bra vin känns för jolmigt. Men ett vin och en producent som jag skall hålla utkik efter i framtiden.

Varunummer: 6009
Pris: 96 SEK

Inga kommentarer: