söndag 28 mars 2010

2007 Pernand-Vergelesses Premier Cru Les Caradeaux Chanson Père et fils


Chanson Père et fils är en riktigt gammal anrik producent i Bourgogne som Bollinger övertog 1999. Produktionen återfinns många i många delar av Bourgogne. Byn Pernand och dess mest kända växtplats Vergelesses ligger väster, och bakom, den berömda Cortonkullen. Här görs framförallt röda viner. Chanson 5,4 äger hektar i Les Vergelesses som uppenbarligen har några Chardonnayrankor eftersom detta smakprov är vitt.

Doften är fet och fylld med tropisk frukt, ananas, gula päron och en anstrykning av citrus. Fatbehandlingen gör sig påmind genom vanilj och kokos samt ett oxiderat inslag som både drar åt sherryhållet samt ett stick som från en dieseltank. Smaken fortsätter på samma tema med päron, citrus och tropiskt frukt samt en härlig fetma. Balansen är mycket bra med perfekt syrlighet. Sammantaget ett vansinnigt gott vin som rekommenderas varmt.

Om fet och fatlagrad chardonnay kan jag bara säga en sak, detta skall hädanefter bliva min melodi. Perfekt såväl till grillad kyckling med gräddsås som fisk.

Varunummer: 95403
Pris: 299 SEK

1 kommentar:

Vintresserad sa...

Mr J: Du har mail. MVH - Vintresserad (Peter)