söndag 12 december 2010

2008 Volnay Camille Giroud

Det kom flera viner från Camille Giroud tidigare i höstas. Camille Giroud grundades 1865 och hade länge rykte om sig att göra traditionella och rustika viner. 2002 togs företaget över av Ann Colgin och Joe Wender, som tillsammans med David Croix ökade kvaliteten och moderniserade verksamheten. En Volnay från denna producent fick ackompanjera en klassisk Coq au vin på fars dag.

Doften är sirlig och bärig med körsbär och jordgubbe, kräftstjärtar i dillspad, ett stråk av choklad, stendamm samt och örtighet.

Smaken bjuder på en sval och sirlig frukt bestående av körsbär, nypon och jordgubbe med tomatpuré i eftersmaken. Här finns också ett stråk av röd citrus. Trots ungdomen upplever jag inte vinet som särskilt syrligt, utan snarare härligt avrundad och generellt bra balanserat.

Initialt blir bedömningen att det är ett gott vin, men till maten blir det uppenbart att vinet tyvärr är lite för tunt. Eftersom vi snackar Bourgogne så är vinet i förhållande till smakupplevelsen något överprissatt och jag tycker väl inte att det riktigt räcker till för en köprekommendation.

Varunummer: 94702 
Pris: 249 SEK

2 kommentarer:

Birk sa...

intressant. Annars är ju Camille en favvo bland en del bloggare, och har funderat på att köpa, men ditt inlägg får mig på andra tankar. Tack (kan man skriva så?;)

Mr J sa...

Smaken är väl som baken antar jag. Vore intressant att läsa vad du tycker. Det är alltid roligt att kunna bidra med konsumentupplysningar, så därför värmer ditt tack extra mycket!