tisdag 5 oktober 2010

2005 Barolo Virna

När jag en vacker sommardag med glatt humör åkte till det lokala bolaget för att hämta ut en barolo från den utmärkta årgången 2004 visade det sig att det var en 2005:a i stället, eftersom bolagets hemsida i vanlig ordning inte stämde. Jag valde att svälja förtreten och pröva lyckan. Vinet har gjorts av Virna som ägs av familjen Borgogno. Producenten äger ungefär åtta hektar runt om i Barolo.

Måhända var doftsinnet avtrubbat efter det att Webern gått igång. Doften upplevde jag som knuten och intrycken flyktiga. Intressant var den likväl med nagellack, Aladdinlådans körsbärspralin, tjärved, mjölkchoklad och jordgubbe.

Smaken av körsbär, jordgubbe, svart te, lakrits och mintchocko inneslöts i en robust struktur av äppelskrottiga tanniner och polerade syror, och det hela klingade av långsamt.

Till de grillade ankbrösten fungerade denna Barolo väldigt bra efter en stunds luftning. Men det var inte tillräckligt bra för att jag skulle köpa fler flaskor eftersom helhetsintrycket var lite väl anonymt. 

Varunummer: 85732
Pris: 289 SEK

Inga kommentarer: