torsdag 7 oktober 2010

2007 Le Busche bianco IGT

Umani Ronchi har gjort några viner genom åren som fallit mig på läppen, och då vill jag särskilt minnas en Cùmaro Rosso Conero. I höstas kom ett vitt vin från samma firma gjort på hälften Chardonnay och hälften Verdicchio, som verkade rätt häftigt efter att ha fått tillbringa ganska mycket tid på ekfat.

Menyn består av hummer och krabba. Gissa om mungiporna åker upp när vi sticker näsorna i glasen och känner att vinet doftar champagne! En härligt fet, brödig och nötig doft. Jag tycker att det kan vara svårt att urskilja tydliga fruktintryck i så här pass fatade viner, men jag skulle nog luta åt något åt äpplehållet. Och så finns där honungssötma också, liksom kryddighet, smörkola och tuttifrutti. Vilken doft.

Smaken är också den häftig med en krämig, sherryartad smak med söt frukt, nötter, smörkola och kaffe med väl avrundad syrlighet och rejäl fyllighet. Här har vi inte att göra med en blyg viol. Häftigt, kraftigt och godisgott. Den som är på jakt efter elegans och finstämda intryck bör leta någon annanstans. Vansinnigt gott och bör inte missas!

Numera återfinns Le Busche i beställningssortimentet.

Varunummer: 73146
Pris: 122 SEK

Inga kommentarer: