lördag 2 oktober 2010

2009 Domaine Pré Baron Touraine

Detta vita vin från Loire fick flera goda vitsord vid lanseringen. I förstone gick även jag i gång. Doft och smak är tät, frisk och sötfruktig med kiwi/krusbär, fräsch limesyrlighet och kroppen tämligen fyllig. Men efterhand blir upplevelsen väl enahanda och det känns som om Sauvignon blanc-karaktären tillsats på kemisk väg.

Här har vi att göra med ett maxat vin som är som skapt för provningar där det nog slår ut mycket annat på ren kraft. I längden är det dock ohållbart och en utmärkt läxa i behovet av att läsa vinskribenters genomgångar av nyheter i sortimentet med hälsosam skepsis. 

Varunummer: 2712
Pris: 89 SEK

2 kommentarer:

Syrah sa...

Testade det förra helgen, och dískuterade med en god vän som också håller i Munskänkarnas druvkurs. Vi skakade båda på huvudet och sa att nej, det höll inte måttet för våra kurser. Det finns många andra bättre sauvignon blanc vi kan illustrera den druvan med.

Mr J sa...

Håller med om att det finns bättre Sauvignon Blanc att illustrera med. Tyvärr blir det nog fel när producenter försöker för mycket. Men det krävs en del stolpskott på vägen mot de goda vinerna.