onsdag 11 mars 2009

Dr H Thanisch Riesling Kabinett 2007Över två dagar är detta vin sällskap till matlagningen. Det är ännu ett exempel på en bra Riesling från 2007. Det känns som det inte gå att göra misstag när det gäller inköp av basriesling för tillfället. Bara att hugga en på måfå.

Thanisch är en producent med lång historik från Bernkastel-Kues i Mosel. Staden i sig är väl värd ett besök, det är en av dessa oräkneliga tyska städer som är minutiöst välskötta och på samma gång gemytliga. Enligt ”En värld av vin” har egendomen 6,5 hektar och de har fina vingårdslägen, bland annat den berömda Bernkasteler Doctor samt Wehlener Sonnenuhr. Lite mer info om egendomen finns här.

Färgen är vackert gyllengul och doftmässigt hittar man petroleum, päron och mer exotiska frukter. Smaken är snarare halvsöt än halvtorr med inslag av päron och mineral. Det har en imponerande djup och längd.

Sammanfattningsvis är detta ett mycket bra och prisvärt vin som med fördel has i beredskap för att förgylla tillvaron, vilket med tanke på den eviga vinter som råder i landet sannerligen kan behövas. För mig passar vinet bäst på egen hand eller möjligtvis till någon passande ost.


Varunummer: 7205
Pris: 99 SEK

Inga kommentarer: