lördag 4 april 2009

2006 Chateau de ValoisEn strålande vacker aprilafton när våren äntligen anlänt provar jag en Pomerol som kom i aprilsläppet. För att gå rakt på sak funderar jag bara över en sak, och det är vilka urusla viner bolaget måste fått ta ställning till om Chateau de Valois 2006 var det bästa som plockades ut till det strategiska aprilsläppet.

Det doftar gott av plommon, gräs, kryddor, julmust, svart vinbär och järn. Det smakar halvhyggligt med gräsighet, svart vinbär, plommon, lite korinter och fatvanilj. Syrligheten är påtaglig med bra tanniner. Det är ungefär som att bita i en äppleskrott. Det känns helt enkelt kraftigt och outvecklat. Det är knappt så att det når upp till ribban för vad som kan sägas vara ett gott vin. Chateau de Valois 2006 är inte ett dåligt vin. Men det saknar helt enkelt något extra som gör det värt att prova.

Jag tycker synd om den som med nyväckt vinintresse kliver in på bolaget för att hämta något som ger en bild av hur merlot från högra stranden kan smaka. För 239 kronor kan man helt enkelt ställa högre krav på att bolaget förser konsumenten med ett bra vin.

Ett oinspirerat blogginlägg om ett oinspirerande vin. Men jag kände helt enkelt inte för att skriva mer eftersom det då hade handlat mer om att gnälla på bolaget än om vin.

Varunummer: 3843
Pris: 239 SEK

Inga kommentarer: