lördag 2 maj 2009

2007 A Christmann Riesling
Med jämna mellanrum brukar skribenterna på bloggen och Mr T dricka vin och umgås. Så skedde igår. Under den närmaste framtiden kommer fler noteringar över vinerna som konsumerades så fort den här dagen är avklarad. För att uttrycka saken milt så är ju inte vinentusiasmen på topp i dag så att säga.

Först ut var en riesling från vinregionen Pfalz. Viss koppling finns till Sverige då Karlarna med ordningsnummer X, XI och XII samt drottning Ulrika Eleonra var av den Pfalziska ätten med rötter i trakterna. Producenten är A Christmann.

Färgen är förhållandevis mörk trots ungdomen. Med näsan i glaset associerar jag först till champagne då det finns en viss brödighet. Där finns även äpplighet och tropisk frukt med krita, mineral och något petrokemiskt. Doften är mycket bra. Smaken är också mycket bra i en torr, fet och inte så syrlig stil med bra frukt från något slags melon och äpple som klingar av i ett ganska långt avslut.

Många lovord har inhöstats för denna riesling och det är bara att stämma in i kören. Det är riktigt gott och ger god valuta för pengarna.

Varunummer: 5882 (årgång 2008)
Pris: 115 SEK

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ursäkta - men jag måste bara kommentera de otroligt suddiga bilderna!! Ett hett tips är att ta kort av etiketten innan du dricker upp vinet. Alternativt inte ta kort så nära...

Mr J sa...

Tack för synpunkten. Mobilkameran funkar inte så bra, skall gå över till att använda kamera i stället.